Наша громада – багатонаціональна. І найбільше вона славиться працьовитими, талановитими, дуже гостинними людьми. Це, зокрема, вишивальниці, рукодільниці, мереживниці, самобутні кулінари, винороби, теслярі, золоті голоси та інші.
Щороку, в останню суботу вересня, Біляївка святкує День міста, який вже 15 років поспіль супроводжується щорічним гастрофестивалем «Дністровська вертута» (раніше — «Біла лілія»). На цьому заході відвідувачів чекають різноманітні розваги для дітей і дорослих, виступи відомих артистів, спортивні змагання та частування традиційними стравами. Гості фестивалю можуть придбати хендмейд-вироби: вишиванки, картини, прикраси, вироби з лози, дерева, воску та багато іншого, чим відома не лише українська земля, а й країни, із якими вона межує.
Та по-справжньому самобутнім цей яскравий, насичений захід робить його головна родзинка: виставка – продаж місцевої національної страви – вертути. Спробувати справжню вертуту можна лише в Біляївці, де її виготовляють за старовинним рецептом, що передається від бабусі до онучки. Неперевершений смак та аромат золотавої, запашної вертути із хрусткою скоринкою, з картопляною, м’ясною, сирною чи солодкою начинкою всередині – не схожий на жодну страву, яку ви куштували раніше. І таке запам’ятається назавжди! Звісно ж, це – далеко не єдина особливість, заради якої варто відвідати гастрофестиваль «Дністровська вертута».