Звертаємо увагу операторів ринку, що в умовах війни систематичне відключення світла в регіонах України негативно впливає на виробництво та реалізацію харчових продуктів. Без світла не працюють холодильники, морозильні та охолоджуючі торговельні камери, харчова продукція може зіпсуватися. При недотриманні температурних режимів зберігання харчові продукти можуть стати небезпечними для споживання.
Щоб такого не сталося, рекомендуємо операторам ринку на підприємствах, у магазинах, супермаркетах та на агропродовольчих ринках використовувати генератори. Незважаючи на систематичні перебої зі світлом, підприємцям необхідно намагатися дотримуватись відповідних температурних умов зберігання харчових продуктів, забезпечувати належний санітарний стан у холодильних та морозильних камерах, вживати запобіжних заходів реагування, не допускати повного розморожування харчових продуктів. Зберігати продукти при температурі, яка не спричиняє шкоду здоров’ю споживачам та мінімізувати ризик розмноження патогенних мікроорганізмів.
Продукти з морозильних камер, які розморозились, повторно заморожувати заборонено!