Днями знімальна група ТК Інтер завітала в наше місто, щоб зняти сюжет про гордість Біляївки – юшку. Адже вже важко собі уявити Біляївку без наваристої, ароматної, смачнющої юшки, яка, до речі, увійшла до національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.
Гостей запросили до музею, до української світлиці та поринули в історію Біляївки, яка так чи інакше завжди була пов’язана з Дністром, з рибальством. Також побачили експозицію, присвячену рибному світу пониззя Дністра. Екскурсію провела Юлія Тернова – представниця Нижньодністровського національного парку.
Художник Валерій Сиров розповів про серію своїх робіт про річку, рибалок.
Рибна тема також була присутня і на майстер класі від Блінової Наталі для родин ВПО, які проживають наразі в нашому гостинному місті.
Далі більше. Візит на Біляївський ринок до рибного павільйону, прогулянка Екостежкою, інтерв’ю з рибалками, екологічна акція за участі Молодіжної ради та екологічних загонів та смачна юшка для них на березі Турунчука. Казан смачної юшки цього дня також передали і нашим захисникам.
А поки знімався сюжет на виїзді, в Візит – центрі відбувалось таїнство приготування юшки від родини Рогачків. Саме її дегустували наші гості – директор Одеського обласного центру української культури Валентина Вітос, журналіст Андрій Анастасов та оператор Ігор Мехоношин і, звичайно, були у захваті. Інакше не могло і бути. Біляївська юшка має чарівні властивості. Хто спробував її одного разу, той обов’язково схоче ще.