З 00 год. 00 хв. 25 квітня на території Одеської області скасовано червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 24 квітня. Регіон перейшов з червоного в жовтий рівень епідемічної небезпеки.
У жовтій зоні заборонено:
• працювати ресторанам, кафе, барам після 00:00 і до 7:00 (доставка й замовлення на винос дозволені). Столики в закладах мають розміщувати на відстані не менш як 2 метри, за кожним не повинно бути понад чотирьох осіб (без урахування дітей віком до 18 років). Відвідувачі мають бути в масках весь час, окрім часу сидіння за столом для вживання їжі та/або напоїв;
• проводити масові (культурні, спортивні, розважальні тощо) заходи за участю більше однієї особи на 4 квадратні метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць у кожному окремому залі;
• працювати нічним клубам, ресторанам, кафе, барам з організацією дозвілля, зокрема проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів тощо;
• працювати кінотеатрам й іншим закладам культури з наповненістю залів понад 50% місць;
• працювати спортивним залам, фітнес-центрам, які не забезпечують мінімальну кількість відвідувачів у залі (одна особа на 10 квадратних метрів загальної площі приміщення, для басейнів – більше ніж 4 особи на одній доріжці для індивідуальних занять або 6 осіб для спортивно-тренувальних груп);
• працювати закладам, що надають послуги з розміщення (крім готелів, санаторно-курортних закладів, установ і закладів, які надають соціальні послуги, реабілітаційних установ).
• перебувати в громадських місцях і транспорті без масок чи респіраторів, а також бути на вулицях без документів, що посвідчують особу.
• перевозити пасажирів у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння.
Попередня стаття: До Дня пам’яті розстрілу учасників підпільного руху